Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стефан GP нямат право да тестват с гуми за GP2

Стефан GP нямат право да тестват с гуми за GP2

31
0

След като се оказа, че Стефан GP нямат право да тестват с гуми на Бриджстоун за Формула 1, те разгледаха възможността да карат с гуми за GP2. В последствие обаче собственикът на отбора Зоран Стефанович разкри, че понеже GP2 също имат договор с ФИА, то и техните гуми не могат да бъдат ползвани.

Сръбският отбор работи упорито, за да получи място на стартовата решетка за 2010 година, като напредва с подготовката на пакета на Тойота. Отборът дори планираше да тества в Португалия тази седмица, но се отказа поради проблема с гумите.

Можем и от други производители да вземем гуми, подобни на тези, използвани във Формула 1, но те не са одобрени за Формула 1. Ние не можем да си позволим да пробваме, защото може да стане инцидент при теста“ – обяснява Стефанович.

Говори се обаче, че Стефан GP имат малко по-големи шансове да достигнат до дебют във Формула 1 тази година, след като Чарли Уайтинг е инспектирал базата на USF1 в Шарлот. Не е изключено ФИА да изключи американския отбор, тъй като на практика той няма нито кола, нито пари.

Чакаме нещо да се случи, защото времето е малко, а Гран при на Бахрейн наближава“ – казва Стефанович. „Ако ще ходим в Бахрейн, трябва да имаме готов пакет до следващата сряда, като мисля, че можем да направим нещо дотогава.“

Междувременно всички отбори ще трябва да дадат съгласието си за появата на Стефан GP, като бившият президент на ФИА Макс Мозли смята, че Ферари ще бъдат против поради нежеланието си Майк Кулън да се завръща в падока.