Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стефан Гран при кандидатства за място през 2011 г.

Стефан Гран при кандидатства за място през 2011 г.

26
0

Стефан Гран при кандидатства за слот във Формула 1 през сезон 2011 г., бе съобщено официално от отбора. Изречението за подадените документи обаче бе някак скрито в изявлението за планирания от Зоран Стефанович технологичен парк в Стара Пазова, на 25 километра от Белград. Не е ясно точно с какви коли възнамерява да се състезава тимът, след като споразумението им с Тойота вече не е в сила, тъй като зависеше от участието или отсъствието от шампионата през 2010 г.

Зоран Стефанович твърдеше, че е купил останалото от отбора на Тойота, но изявленията от Кьолн не потвърдиха това. От немския център на японската компания, оттеглила се от Гран при, заявиха, че ще изпълняват поръчки на парче. Всичко това обаче явно не смущава Стефанович и плановете му са повече от амбициозни: технологичният парк трябва да включва състезателна писта, подходяща дори за надпревари от Формула 1! Съоръжението трябва да е готово до две години и там ще се помещава централата на отбора, се твърди в съобщението.

Доста по-странно обаче звучи другата инициатива на екипа, обявена в обновения уебсайт на Стефан Гран при. В желанието си да покажат колко много хора искат присъствието им във Формула 1, от тима предизвикват феновете си да пишат WE WANT SGP (от англ. – Искаме Стефан Гран при) на възможно най-странните места. Снимките-доказателства ще участват в конкурс, в който месечната награда е тениска на отбора. Ако отборът обаче получи място за шампионата през 2011 г., обещава да присъди голям приз за един измежду месечните победители – посещение на първата Гран при на екипа.