Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер разкритикува представянето на Грожан

Щайнер разкритикува представянето на Грожан

56
0
Ромен Грожан

Спортният директор на Хаас Гюнтер Щайнер разкритикува представянето на пилота на тима Ромен Грожан в последно време. Французинът отпадна в Гран при на Азербайджан, като направи глупава катастрофа в последния период зад кола за сигурност.

Тогава той беше в позиция да спечели няколко точки, но в опита си да загрее по-добре гумите, изпусна болида от контрол и се удари в предпазните мантинели. Другият пилот на Джийн Хаас Кевин Магнусен остана извън топ 10 и така американският тим не взе точки.

Грожан обясни, че докато е подгрявал гумите в очакване състезанието да бъде подновено, неволно е активирал превключвател по волана. Това действие е довело до блокиране на задните колела, а оттам нататък сблъсъкът с бетонната стена е бил неизбежен.

„Подобно нещо не очакваш нито от новобранец, нито от когото да било по-друг пилот, каза Щайнер. – В състезанието стартирахме последни, а после Ромен стигна до 8-ото място и беше зад Перес. Това се дължеше на скоростта, а не на късмет. После при излизането на втората кола за сигурност бяхме 6-и, но в крайна сметка си тръгнахме с празни ръце.”