Начало Лайфстайл #steniskanabala 2021 обединява абитуриенти и родители в състезание по съпричастност между поколенията

#steniskanabala 2021 обединява абитуриенти и родители в състезание по съпричастност между поколенията

176
0

И през 2021 г. инициативата #steniskanabala дава възможност на зрелостниците да дарят средства в подкрепа на абитуриенти сираци, които продължават обучението си след 12-и клас във висше учебно заведение. Едновременно с това тазгодишното издание е и своеобразно състезание по съпричастност между поколенията. През 2021 година кампанията е отворена и към всички, които вече са били абитуриенти, напуснали училищната скамейка, но биха желали отново да съпреживеят незабравимия момент на завършването и навлизането в живота, включително учители и родители. Организаторите са подготвили дизайн на тениски за завършилите средно образование през всяка от последните две декади на миналия век и първите две на XXI. Всяка тениска е с характерен символ от 80-те и 90-те години на XX век, както и първите 20 години от настоящото столетие.

Кой випуск от завършилите средното си образование в периода от 1980 до 2021 година ще дари повече средства за стипендии ще стане ясно в 8-то поред издание на благотворителната кампания

Тя се осъществява по инициатива на Мото-Пфое. Подкрепена е от българския Червен кръст и официалния логистичен партньор DHL Express Bulgaria. Щампата на тениската е повлияна от тонлайн платформите, които учениците ползват по време на дистанционно обучение. Всичко важно за програмата е качено на сайта https://steniskanabala.bg/, както и самата поръчка на тениските.

Кампанията #steniskanabala 2021 е и позитивен отговор на глобалната пандемия, която повлия всички аспекти на нашия живот. Образованието не направи изключение. Напротив, то е една от най-засегнатите сфери, с най-много неясноти и промени. Учениците са изолирани един от друг, докато са в дистанционно обучение. Трудно е да се изгради чувството за сплотеност и принадлежност към един клас, випуск, училище.

Интересът към инициативата #steniskanabala започна далеч преди обявяването на новата кампания

Цели класове зрелостници се свързаха с организаторите на благотворителната акция, за да научат как могат да се включат в нея. Всеки един решил да помогне може да се включи като дари сумата от 30 или повече лева чрез онлайн плащане или с банков превод. Набирателната сметка е – IBAN: BG30 UNCR 7000 1522 1567 04, BIC:UNCRBGSF, при УниКредит Булбанк АД. Както и да сподели постовете на кампанията #steniskanabala във Facebook, Instagram, Twitter, TikTok.

За седемте сезона до момента инициативата обедини 11 032-ма дарители, с чиято помощ се набраха общо 553 244 лева. Така абитуриентите, които завършиха във випуските от 2014 до 2020-та включително, осигуриха стипендии за висше образование на 246 свои връстници, лишени от родителска грижа, както и допълнително финансиране на 85 отлични студенти от всички бенефициенти досега. Тениските – символ на кампанията – пристигаха при тях с важната благотворителна подкрепа на DHL Express Bulgaria. Чрез компетентната експертиза на БЧК Столична организация дарителската инициатива достигна до зрелостници, загубили родители, които отговарят на регламента на програмата.