Начало Избрани Щайнер: Хюлкенберг свърши страхотна работа в квалификацията

Щайнер: Хюлкенберг свърши страхотна работа в квалификацията

918
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Андро Дюлгерян

Гюнтер Щайнер похвали представянето на Нико Хюлкенберг в квалификацията за Голямата награда на Бахрейн. Шефът на Хаас бе много доволен от постижението на опитния германец, който успя да стигне до Q3 още в първия си уикенд като пилот на американския отбор.

Хюлкенберг ще потегли десети в днешната надпревара в Бахрейн. 35-годишният състезател показа отлична скорост макар да не бе титулярен пилот през последните три сезона. Хюлкенберг не показа никакви признаци на „ръжда“ след като нямаше затруднения да прескочи първите два сегмента на квалификационната сесия. В крайна сметка германецът остана десети след края на Q3 тъй като така и не записа бърза обиколка заради излизане с четирите гуми извън границите на пистата Сахир

„Хюлкенберг свърши страхотна работа в квалификацията. Това, което той направи, беше наистина невероятно“, сподели Щайнер.

Хюлкенберг ще стартира от десето място на стартовата решетка в неделя. Опитният германец даде шесто време в началните минути на Q3, което обаче бе премахнато заради превишаване на границите на трасето. До края на сесията  изтритото време на Нико беше по-бавно от това на деветия Естебан Окон. Следователно състезателят на Хаас щеше да потегли десети дори и ако не беше изтрита неговата обиколка.

„За съжаление Q3 не беше перфектна. Но няма да позволя това да развали настроението ми. Смятам, че представянето ми в сесията бе доста прилично“, заяви Хюлкенберг.

„Какво мислите за това? Какво ще кажете? Мисля, че е наред. Доста съм доволен от начина, по който успях да изработя и завърша тези обиколки“, добави пилотът на Хаас.

Хюлкенберг остава реалист за шансовете си по време на състезанието. Германецът знае добре, че VF-23 не разполага с толкова добра скорост в дълга серия с обиколки. Това предвещава тежка битка с автомобилите около него.

„Още в петък видяхме, че сме доста конкурентоспособни в една обиколка. Но истинският тест ще дойде едва днес. Да, ще обърнем голямо внимание и акцент върху днешния ден. Очаквам наистина тежка битка и тежко състезание. Да ви кажа честно очаквам с нетърпение първото ми състезание като пилот на Хаас“, завърши Нико Хюлкенберг.

Доброто представяне Хюлкенберг бе „балансирано“ от разочарованието за съотборника му Кевин Магнусен. Датчанинът не успя да прескочи Q1 и ще стартира днешното състезание от 17-то място

„Попаднах в трафик в последния завой на втория пробег. Разликите бяха толкова малки, заради което цялото поле беше доста събрано“, каза Магнусен.

„Загубих малко и играта свърши. Беше жалко. Но състезанието е днес, така че ще се опитаме да се справим по-добре там.“

„Всичко е наред. Все още има неща, върху които да работим, но това е първото състезание, така че е съвсем естествено да не сме уточнили всичко. Нека да видим как ще се справим в състезанието.“

Гюнтер Щайнер също коментира представянето на Магнусен в квалификацията в Бахрейн.

„Това не беше неговият ден. Той знае какво може да направи и е оптимистично настроен за състезанието. Очаквам днес той да се бори за място в зоната на точките.“

„[Като цяло] целият отбор на Хаас се представи добре. Цялата работа, която беше положена миналата година и през зимата, за да се направи и развие този автомобил, даде резултат. Затова искам да кажа браво на всички“, обясни Щайнер.