Начало Избрани Щайнер: Можете ли да си представите, ако имахме подобрения? Щяхме да сме...

Щайнер: Можете ли да си представите, ако имахме подобрения? Щяхме да сме на полпозишън!

1967
0
Гюнтер Щайнер, Хаас
Гюнтер Щайнер, снимка Хаас

Хаас не донесе никакви подобрения по време на изминалия уикенд в Испания. Шефът на отбора Гюнтер Щайнер се пошегува, че ако е имал някакви актуализации, американският екип вероятно е щял да спечели полпозишъна на пистата Каталуния.

В Хаас умишлено задържаха актуализациите до началото на лятото, тъй като са убедени, че могат да извлекат повече производителност от своя VF-22 в настоящия етап на развитие на автомобила.

В Барселона Кевин Магнусен и Мик Шумахер се класираха в челната десетка. Това бе първи такъв случай за тима от Гран при на Бразилия през 2019 г.

За съжаление, двамата не успяха да се възползват от добрите си стартови позиции и останаха извън зоната на точките.

Макар да бе разочарован от резултата на отбора си, Щайнер е доволен от силното темпо, което като цяло демонстрира VF-22 в Каталуния.

Предстои ни още много работа. Можете ли да си представите, ако имахме подобрения? Щяхме да сме на полпозишън!“ пошегува се италианецът.

Казах ви, че ще се справим по-бързо без подобрения. Успяхме да го направих. Винаги съм казвал, че трябва да намерим ефективността на този автомобил.“

„Всички внасят подобрения в Барселона, защото познават пистата. Самият аз си мислех следното: „Добре, знам пистата. Сега, е добър момент да извлечем най-доброто от този автомобил.“ Състезателните ни инженери успях да направят точно това.“

Ако бяхме донесли актуализации, нямаше да разберем подобренията. Може би дори щяхме да сме по-бавни, вместо по-бързи.“

Докато Хаас постепенно се подобряваше в Барселона, някои от съперниците му в средата на колоната също се бяха по-силни благодарение на разработките, внедрени в техните автомобили.

Много е трудно да се прецени кой е намерил скорост. Най-очевиден е напредъкът на Мерцедес и Алфа Ромео“, допълни Щайнер.

„Нямам представа каква скорост са намерили останалите екипи. Това беше единично състезание с много странни условия. Времето бе много горещо, което много необичайно за Барселона. Трябва да изчакаме няколко състезания, за да разберем какво точно се случва.“

Ние сме в средата на колоната, но тази година всичко зависи от самите надпревари и писти. В някои състезания един автомобил е добър, а в други някой друг. Мисля, че това е много интересно и така трябва да бъде. Хубаво е да има повече разбърквания на полето.“

Що се отнася до факта, че Хаас изпуска точки за второ поредно състезание, Щайнер призна, че отборът му се нуждае отмалко повече късмет в неделя.

Това малко ни притеснява, защото имахме две пропуснати възможности“, каза той.

Изглежда, че автомобилът е в добро темпо, защото се класирахме осми и десети. Доброто ни класиране трябва да ни донесе точки след края на състезанията. Понякога има фактори като коли за сигурност и жълти флагове, които ти провалят стратегията.“

„Положението ни не е толкова лошо. Просто трябва да имаме малко повече късмет в неделя“, завърши Гюнтер Щайнер.