Начало Moto News Стонър прави тестове на Production Racer на Honda

Стонър прави тестове на Production Racer на Honda

80
0

Бившият световен шампион в MotoGP – Кейси Стонър отново излезе на пистата за тестове на екипа на Honda. Той кара на пистата Мотеги, въпреки лошото време.

Въпреки лошото време, Кейси излезе на пистата с прототипа RC213V. След това се пусна и с Production Racer (б.а. машината, която ще се предоставя на сателитни и частни отбори), който е разработен на базата на RC213V. Това бе първият тест на модела за австралиеца. Той коментира:

– За съжаление, времето изигра голяма роля в този тест. Беше малко разочароващо, защото нямахме възможност да разпределим работата през два дни. Опитахме се да направим всичко в един ден, но това е малко трудно, защото също беше мрачно и очаквахме дъжд. Започнахме със сегашния RCV, за да намерим базата за настройка и след това да работим по новия. Имахме два варианта на шасито, по които можем да правим модификации и подобрения. След това пробвахме и производствения мотоциклет, който се оказа много по-впечатляващ, отколкото прогнозирахме. Усещането е същото, каквото ни дава RCV, но е с по-малка мощност и с различно усещане на двигателя при спиране. С някой малки промени, вярвам, че този мотор ще бъде конкурентен и очаквам с нетърпение следващия тест с него.