Начало Moto News Стонър се оттегля в края на сезона

Стонър се оттегля в края на сезона

45
0
Кейси Стонър

Слуховете, носещи се от 2-3 месеца се оказаха истина – двукратният световен шампион в MotoGP Кейси Стонър официално обяви, че се оттегля в края на сезона. На пресконференция преди старта в Льо Ман, той обяви, че в края на сезон 2012 ще се оттегли от мотоциклетните състезания.

Изявлението на 26-годишният австралиец буквално шокира света на мотоспорта. Стонър каза:

– След дълъг период на размисъл, много разговори със семейството и съпругата ми от няколко години насам, взех решението – ще завърша сезон 2012 и през 2013 г. вече няма да се състезавам. Ще завърша кариерата си в края на този сезон и ще се занимавам с други неща. С този спорт, който много обичам, се занимавам от много години. В името на мотоциклетите аз и семейството ми см принесли много жертви. Сега спортът се промени в посока, която не ме радва и не ми доставя удоволствие. Вече не изпитвам тази страст, която имах преди. В спорта имаше много неща, които ми харесваха, не сега има и много разочарование. Дойде време да си тръгна.

Пилотът на Repsol Honda сега е лидер в класирането с една точка пред Хорхе Лоренсо и започна новия сезон с един подиум и две победи. Стонър спечели титлата в MotoGP през 2007 г. с Ducati и през 2011 г. с Honda.

И Лоренсо, и Валентино Роси бяха доста изненадани от решението на Стонър. Двамата бяха на мнение, че MotoGP ще загуби много от оттеглянето на австралийския шампион, но уважават неговото решение.