Начало Други Стотици изпратиха Дан Уелдън

Стотици изпратиха Дан Уелдън

117
0
Дан Уелдън

Стотици хора се стекоха на погребението на загиналия в началото на седмицата след жестока катастрофа Дан Уелдън. Британският пилот се озова в меле с 15 коли по време на кръга от Индикар в Лас Вегас и почина по-късно от контузиите на главата си. Той бе погребан в Сейнт Питърсбърг (Флорида), където живееше със семейството си – съпругата му Сузи и двамата им синове Себастиан и Оливър.

Госпожа Уелдън покани всички, които имат желание, да присъстват на панихидата.

Последните няколко дни бяха непоносими за семейството ни, но огромната любов и подкрепа, които получихме, бяха лъч слънчева светлина в мрака. Съчувствието и изказаните съболезнования бяха истинска утеха и затова искам да благодаря на всички за бележките, писмата, подаръците и цветята – заяви Сузи Уелдън.

Някои от най-близките приятели на родения в Бъкингамшир пилот присъстваха на погребението – сред тях Дарио Франкити, Скот Диксън, Тони Канаан.

В момента тече разследване на инцидента, довел до гибелта на състезателя. Автомобилът, с който той спечели тазгодишното издание на Индианаполис 500 пък ще бъде дарен на музея на легендарната писта.