Начало Moto News Страхотен прогрес за Брадъл

Страхотен прогрес за Брадъл

63
0

Германският пилот Щефан Брадъл започва своя трети сезон в MotoGP супер успешно. Германецът, макар да е от не много богатия сателитен отбор LCR Honda на Лучо Чекинело и да е подкрепян от Honda Германия,  показа отлични резултати в първите си тестове за сезон 2014. Тимът успя да постигне добри базови настройки на мотоциклета на Сепанг.

Германският пилот на LCR Honda и в трите дни бе сред най-бързите пилоти, като във втория бе непосредствено след заводските си колеги Марк Маркес и Дани Педроса, а в третия бе 5-и в класирането, но направи най-доброто си постижение за тридневната сесия – 2:00.112. За него обаче по-важното обаче бе, че работеше по издръжливостта на гумите и разхода на гориво при дълга серия обиколки и на цяла състезателна дистанция. Резултатите на Брадъл са добри. Той може би щеше да даде по-добра обиколка и да слезе под 2 мин., ако не бе катастрофата на първия завой на трасето. Щефан има лоши спомени от точно този завой, защото миналата година, на състезанието през октомври падна там и си строши глезена.

Доволен съм от цялостната работата, която свършихме в тези три дни – каза Брадъл . – Имаме още работа в някои области, като например това да се подобри стабилността на спиране. Но определено се чувствам добре с този нов мотор. Когато се фокусирахме върху симулацията на състезание, дългото ми излизане на пистата бе прекъснато от малък проблем със задната спирачка. Все пак успях да продължа с набелязаната програма за събиране на информация за новите по-твърди гуми. Надявам се, че ще можем да подобрим много неща в следващия тест.