Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стратегията ни бе от ключово значение за успеха, смята Волф

Стратегията ни бе от ключово значение за успеха, смята Волф

1448
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че решението на тима двамата пилоти да стартират с гуми медиум е било от ключово значение за успеха в отминалата Гран при на Русия.

С тях Хамилтън и Ботас имаха възможност да останат по-дълго време на пистата и да използват периода на виртуална кола за сигурност за смяна на гуми. Именно това даде възможност на Хамилтън да излезе от бокса пред Льоклер.

„Тактиката ни беше от ключово значение, защото едно от неща, на които се надявахме, беше късна кола за сигурност“, каза Волф. „И само с медиум можехме да удължим стинта си. А случилото се (виртуалната кола за сигурност) бе причинено от повреда в кола на Ферари.“

Според Волф обаче в тима са наясно, че не са имали чистата скорост да се преборят за победата този уикенд. И трябва първо да оправят колата си. Именно в тази връзка в Мерцедес ще имат подобрения по колата за следващото състезание в Япония.

Новите елементи по автомобила ще бъдат в отговор на значително подобрената скорост на болида на Ферари в последно време. Скудерията спечели 3 поредни победи на Спа, Монца и в Сингапур. А освен това взе и първата стартова позиция в Русия чрез Шарл Льоклер.

Още преди началото на уикенда в Сочи, Волф призна, че в последно време Сребърните стрели не са положили големия усилия да развият колата.

„Работим по нови елементи за Сузука“, каза австриецът. „Опитваме се да разпределяме така ресурсите си, че от една страна да продължим да се борим през този сезон. И от друга страна да се подготвяме за следващия сезон. Подобренията ни няма да са толкова големи, като тези на Ферари в Сингапур.“