Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл близо до това да закупи голям дял от Астън Мартин

Строл близо до това да закупи голям дял от Астън Мартин

1090
0
Лорънс Строл
Лорънс Строл, снимка: АТР

Лорънс Строл е близо до това да закупи голям дял от компанията Астън Мартин. Според информация на Bloomberg канадският милиардер, чието състояние се оценява на 2 милиарда паунда, ще закупи акции на стойност 200 млн. паунда.

Още в края на миналата година racefans.net и Autocar след съвместно разследване достигнаха до информацията, че Строл има голям интерес към това да закупи мажоритарен дял от намиращия се в недобро финансово състояние британски автомобилен производител.

Според новата информация Строл, който е баща на пилота от F1 Ланс Строл, е в напреднали преговори с компанията, като е готов да инвестира въпросната сума от 200 млн паунда. Срещу тях той ще получи голям дал от акциите и ще стане главен акционер.

В момента над 60% от акциите на Астън Мартин принадлежат на частните инвестиционни компании Investindustrial и Adeem. Цената на акциите спадна с около 75% от 2018 г. насам, когато фирмата излезе на борсата.

Ако сделката стане факт, то Лорънс по всяка вероятност ще преименува отбора си Рейсинг Пойнт на Астън Мартин. А това няма да е добра новина за екипа на Ред Бул. В момента британската компания е основен спонсор на тима на Дитрих Матешиц. И при смяна на собствеността това най-вероятно ще се промени.