Начало Избрани Строл очаква Алонсо да даде огромен тласък на Астън Мартин

Строл очаква Алонсо да даде огромен тласък на Астън Мартин

785
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл очаква идването на Алонсо да даде огромен тласък на Астън Мартин. Канадецът вярва, че британският отбор ще се възползва от така известната напоритост на двукратния световен шампион.

Алонсо отвори поредна нова глава в дългата си кариера. Испанецът официално се присъедини към Астън Мартин в началото на тази година. Очакванията към него са огромни като се има предвид успехите, които той е постигнал, както и огромните инвестиции, които се правят в отбора от Силвърстоун.

Двукратният световен шампион е един от най-свирепите състезатели в историята на F1. Макар да е на 41 години, Алонсо продължава да дава всичко от себе си и да бъде изключително взискателен към отбора, за който кара. Испанецът призна, че иска да остане в спорта поне още две-три години преди окончателно да се оттегли.

Подходът на Алонсо е наистина уникален. Испанецът неведнъж е казвал в миналото, че иска да „унищожи“ своите съотборници. Най-известните примери за това бяха когато той си партнираше с Фелипе Маса във Ферари, както и с Щофел Вандоорн в Макларън.

Строл с нетърпение очаква да работи с Алонсо. Канадецът призна, че не се страхува от испанеца и е готов да се изправи срещу това сериозно предизвикателство.

„Не е забавно, когато просто караш наоколо и никой не те подтиква да натиснеш. Това, което искаш за съотборник, е човек, който е на върха на възможностите си. В този случай ти ти извличаш повече от него и наистина си на върха на възможностите си“, сподели Строл.

„Когато не извличаш максимума от колата, не може просто да седнете и да се отпуснете. Трябва да се опитваш да работиш по-усилено“, добави пилотът на Астън Мартин.

Алонсо направи първите си обиколки с болид на Астън Мартин в следсезонния тест в Абу Даби. Испанецът кара кола, която бе изцяло зелена и без никакви надписи.

Междувременно Строл също така призна, че все още не познава толкова добре Алонсо в личен план.

„Прекарахме известно време заедно. През повечето време разговаряхме по парадите на пилотите и всичко останало. Смятам, че той е приятен човек,  страхотен пилот и голям талант.“

„Винаги е интересно и вълнуващо, когато някой като него или като Себ пристигне в отбора, има различни идеи, или пък кара по различен начин. Това е така защото може би иска различни неща в колата“, каза още Строл.

„Винаги е интересно да чуеш какво имат да кажат момчетата с толкова сериозен опит. В този смисъл определено очаквам с нетърпение да го видя в отбора и да работя с него.“

Строл коментира и времето, което прекара заедно със Себастиан Фетел. Пилотът на Астън Мартин разкри, че това е било забавно преживяване, което го е научило на толкова много неща.

„Той наистина ме накара да разбера различни неща, като например как да подхождам към уикенда, как да адаптирам работната си етика и да бъда по-добър състезателен пилот.“

„Определено също така Себ ни помогна да тласнем отбора напред. Той внесе и някои идеи от предишния си опит в други топ отбори като Ферари и Ред Бул.“

„Влиянието му в отбора беше наистина огромно. Той просто е много готин човек извън колата и супер приятен. Честно казано това прави сезоните доста по-приятни“, завърши Ланс Строл.

Астън Мартин ще представи новия си болид AMR23 на 13 февруари. Това ще бъде първото официално събитие, на което Строл ще застане до Алонсо. След това екипът се отправя към предсезонните тестове в Бахрейн от 23 до 25 февруари.