Начало Избрани Строл пропуска медийния ден в Зандвоорт

Строл пропуска медийния ден в Зандвоорт

520
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл пропуска медийния ден в Зандвоорт. Пилотът на Астън Мартин се възстановява от инфекция, заради която няма да присъства на срещите с медиите в четвъртък. Въпреки днешното си отсъствие, Строл ще вземе участие в състезателния уикенд в Нидерландия.

Пилотът на Астън Мартин трябваше да вземе участие в днешната пресконференция на ФИА. На нея присъстваха Фернандо Алонсо, Даниел Рикиардо, Джордж Ръсел и Макс Верстапен. За съжаление, Строл не се появи на пресконференцията, тъй като се възстановява от неназована инфекция. От Астън Мартин все пак обявиха, че той ще кара във всички сесии от рейс уикенда на пистата „Зандвоорт“.

Строл изживя една трудна първа половина на сезона. Канадецът контузи китките си след падане с тренировъчен велосипед в Испания. Заради това той пропусна предсезонните тестове в Бахрейн.

Строл взе участие в първите няколко старта за годината, въпреки че бе с наранена китка. Състезателят на Астън Мартин в по-голямата част от състезанията, в които участва. Младият канадец отпадна от надпреварите в Саудитска Арабия и Монако.

Макар да финишира по-често в точките, Строл е много по-назад от съотборника си Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион има основна заслуга за сериозния прогрес на Астън Мартин от началото на сезона. В момента Алонсо заема третото място в подреждането с актив от 149 точки, докато Строл е девети с 47. Канадецът призна, че Алонсо е бил „малко по-бърз от него“ през първата половина на кампанията.

Междувременно техническият директор на Астън Мартин похвали представянето на Строл през първата част от сезон 2023 в F1.

„Досега нашият отбор проведе сезона невероятно добре, а двамата ни пилоти караха изключително добре. В лицето на Фернандо Ланс има съотборник, който е изключителен пилот и който показа способностите си от самото начало на този сезон.

„Като се имат предвид нараняванията, които Ланс получи при инцидента си с велосипед преди сезона, както и решителното му възстановяване, той се представи много добре заедно с един страхотен съотборник. И двамата пилоти бяха изключително важни, за да ни помогнат да разберем къде трябва да се подобри автомобилът“, сподели Фелоус.