Начало Избрани Строл пропуска състезанието в Сингапур

Строл пропуска състезанието в Сингапур

2417
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл пропуска състезанието в Сингапур. Пилотът на Астън Мартин реши да се откаже от участие в днешната надпреварата на пистата Марина Бей, след като претърпя тежка катастрофа в квалификацията. Строл няма да бъде заменян.

Строл катастрофира в края на първия сегмент от вчерашната квалификация за Гран при на Сингапур. Канадецът мина през бордюрите на последния завой, след което загуби контрола над своя болид и се удари в предпазните бариери. В резултат на удара колата на Строл загуби едното си колело и се върна обратно в средата на трасето

За щастие пилотът на Астън Мартин бе добре след този ужасяващ инцидент, след който неговият автомобил беше разрушен. Разбира се, сесията бе спряна, за да позволи на маршалите да почистят асфалта и поправят огражденията.

Строл бе закаран в медицинския център веднага след катастрофата. Канадецът се оказа без сериозни наранявания и получи разрешение да кара в днешната Гран при на Сингапур. Въпреки това от Астън Мартин обявиха, че той не се чувства толкова добре. Това, в комбинация с разрушения болид накара тимът от Силвърстоун да изтегли участието на Строл в надпреварата на пистата Марина Бей.

„След катастрофата на Ланс в квалификацията за Гран при на Сингапур, Ланс и отборът Астън Мартин в F1 съвместно решиха, че той няма да участва в състезанието тази вечер.  Екипът е изправен пред огромна работа по възстановяването на колата. Освен това Ланс все не е в състояние да кара след инцидент с толкова тежко въздействие. Сега фокусът на Строл се измества към пълно възстановяване преди Гран при на Япония“, се казва в изявление на Астън Мартин.

Шефът на Астън Мартин Майк Крак също така потвърди, че Строл е фокусиран върху това да се върне в Гран при на Япония.

„Целият екип е облекчен от това, че Ланс успя да излезе от колата след вчерашния инцидент. Той обаче все още усеща последиците от такава катастрофа с голямо въздействие“, сподели Крак.

„Нашият приоритет сега е той да направи пълно и бързо възстановяване. Заедно решихме, че той ще отсъства от състезанието тази вечер. Вместо това той ще се съсредоточи изцяло върху завръщането си в кокпита за Гран при на Япония  следващия уикенд“, добави шефът на Астън Мартин.

Отсъствието на Строл означава, че Астън Мартин ще има само един представител в Гран при на Сингапур- Фернандо Алонсо. Испанецът ще потегли от седма позиция и се надява да запише силен резултат

„Беше ни трудно за нас през целия ден. В третата свободна тренировка не бяхме конкурентни. След това в квалификацията направихме някои промени в настройките. Колата се подобри, но само за седмо място на решетката. Когато виждате, че Ред Бул не доминира, имате чувството, че губите възможност да бъдете в тази позиция. Нещата са такива, каквито са. Нека да видим какво ще се случи в днешната надпревара“, каза Алонсо.