Начало Избрани Строл разкри подробности за проблемите си в Монте Карло

Строл разкри подробности за проблемите си в Монте Карло

1000
0
Ланс Строл и Алекс Албон
Ланс Строл и Алекс Албон, снимка Спас Генев

Ланс Строл разкри подробности за проблемите си в Монте Карло. Пилотът на Астън Мартин заяви, че се чуди дали да плаче или да се смее на катастрофалната за него Гран при на Монако, която в крайна сметка приключи с отпадане.

Строл потегли от 14-та позиция в последната надпревара в Княжеството след като отпадна от Q2. Младият канадец се размина с наказание след като бе разследван от стюардите.

Пилотът на Астън Мартин направи приличен старт и не загуби нито една позиция. В средата на първата обиколка Строл застана от външната страна на Алекс Албон. За нещастие канадецът се удари в стената около завоя „Фибата“, тъй като нямаше достатъчно място за него. Следователно той получи поражения в своя болид и започна да губи скорост

Проблемите за Строл тепърва започваха. Пилотът на Астън Мартин реши да удължи своя стинт с гуми хард, но имаше проблеми със спирачките. Строл направи спиране в бокса за гуми интермедия след като заваля дъжд на пистата. Малко по-късно той допусна грешка в Мирабо и се озова в зоната за сигурност. Няколко завоя по-късно Строл удари своя автомобил и приключи участието си в състезанието.

Строл коментира толкова тежката за него надпревара в Княжеството.

„Чудя се дали да се смея, или да плача? Може би ще се смея“, сподели Строл.

„Първата обиколка беше доста напрегната – много катастрофи и много карбон, който летеше навсякъде! След тези сблъсъци автомобилът получи доста повреди. Въпреки това успях да се справя с някои от колите отпред и дори направих няколко изпреварвания, което беше забавно.“

„Още преди дъжда се борех малко да контролирам скоростта на автомобила. Нещата станаха още по-зле когато започна да вали. Проблемите със спирачките означаваха, че просто не мога да спра автомобила“, продължи Строл. „Смятам, че се ударих в стената около пет пъти. В крайна сметка неделята просто не беше моят ден.“

Строл претърпя второто си отпадане за сезона след Джеда. Това бе и втора поредна нула за пилота на Астън Мартин след 12-тото място в Маями. По този начин той вече изостава с 66 точно спрямо съотборника си Фернандо Алонсо, който финишира втори в Монако.

Младият канадец определено трябва да подобри формата си и да помогне на Астън Мартин в борбата за второто място при конструкторите. В момента отборът от Силвърстоун има само една точка преднина спрямо Мерцедес.

„През следващия уикенд в Барселона ще се стремя към класиране в точките. Вече очаквам с нетърпение да се състезавам в Испания“, завърши Ланс Строл.