Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл: В F1 продължава да има значение как харчиш парите си въпреки...

Строл: В F1 продължава да има значение как харчиш парите си въпреки лимита на бюджетите

857
0
Отмар Шафнауер, Лорънс Строл
Отмар Шафнауер и Лорънс Строл; снимка: Астън Мартин

Лорънс Строл е убеден, че дори при лимитиране на бюджетите във Формула 1 има значение за какво и как се харчат парите в Гран при отборите.

От сезон 2021 в F1 влезе в сила ограничение на бюджетите – годишните харчове трябва да възлизат на 145 милиона долара. На големите отбори бе даден шестмесечен срок, в който да съобразят организациите си спрямо новите изисквания. От 2022-ра лимитът ще е $140 млн., а за 2023-та – $135 млн. В ограничението не влизат пера като пилотските заплати, възнагражденията на най-високо платените трима души в мениджърския екип, разходите за маркетинг и т.н. Точно изключенията посочи Строл, цитиран от racer.com, говорейки за това как се харчат парите във Формула 1.

„Според мен парите винаги „говорят“ много високо, нали така? И това ще продължи. Наясно сме с ограничението на бюджетите. Наясно сме още с изключенията, които са извън лимитите“, заяви Строл

Лорънс Строл обясни, че според него винаги ще има значение колко и как харчиш. Това бе по повод началото на строежа на новата фабрика на тима в F1 Астън Мартин, който бе забавен заради коронавирус пандемията.

„COVID ни коства две години. Иначе всичко можеше да е завършено вече или да е почти завършено. Абсолютно, на 100% съм убеден, че тази фабрика ни е необходима, за да стигнем до победи в състезания. За успехи са нужни правилно ръководство, каквото вярвам, че в момента има в мое лице. След това трябва да финансираш проектите, да можеш да си позволиш да го правиш. Нужни са ти най-добрите хора в индустрията, както и да им предоставиш най-добрите инструменти за работа. Проектът за фабриката е в графата „инструменти и процеси на работа“. Вече разполагаме с екип от страхотни специалисти, но новата база ще позволи да привлечем и други.“

Проектът за новата фабрика е съобразен с ограничените бюджети. В базата ще се помещава не само отборът от Формула 1.

„Ще се помещава F1 екипът. Ще имаме специален департамент за технологични компоненти и разработката им. Към това ще добавим производството на специални елементи. И разбира се, ще съберем целия отбор, включително хората за аеротунела“, разясни още Лорънс Строл.

Разчетите не са напълно завършени, но според канадския милиардер цялата база ще събира около 1000 души.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.