Начало Избрани Строл все още не е изгубил надежда в проекта на Астън Мартин

Строл все още не е изгубил надежда в проекта на Астън Мартин

429
0
Ланс Строл
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл все още не е изгубил надежда в проекта на Астън Мартин. Въпреки посредствения старт на кампанията на екипа от Силвърстоун през сезон 2022, канадецът остава развълнуван от бъдещето на отбора в F1, тъй като следишокиращото“ изграждане на отбора зад кулисите.

Aстън Мартин е единственият отбор, който все още не е спечелил точка през сезон 2022 в F1. До голяма степен това се държи на слабото темпо на новото поколение болид AMR22. Въпреки това перспективите на базирания в Силвърстоун отбор не изглеждат толкова мрачни в дългосрочен план. Екипът продължава строежа на новата си фабрика, както и кампанията за набиране на допълнителен персонал. Тези действия вдъхват надежда на Строл, който очаква да се бори за по-челни позиции.

„Наистина сме фокусирани и развълнувани относно бъдещето“, каза Строл по време на разговор с медиите в навечерието на уикенда на Имола.

„Невероятно е да се види какви неща се случват във фабриката в Силвърстоун. Всеки път когато отивам там, съм шокиран да видя колко голям е напредъкът и колко бързо се издига самата сграда. В последната година към нашия екип се присъединиха изключително талантливи хора. Според мен, това е изключително вълнуващ проект, който е в процес на разрастване. Аз наистина очаквам с нетърпение какво ще е бъдещето на Астън Мартин.“

Британският отбор се намира във втората година от петгодишния план на собственика Лорънс Строл, който цели превръщане на екипа в претендент за шампионската титла до 2025 г.

Въпреки очакванията за по-силни резултати, Строл младши никога не е очаквал, че Астън Мартин ще се състезава в горния слой на средата на колоната.

В момента сме във фаза на растеж“, обясни канадецът. „Привличаме нови хора на работа. Вече разполагаме с много талантливи специалисти.  Това е процес на израстване. Все пак нищо не се случва само за една нощ.“

Сега наистина има развитие и по-добро разбиране на това, което можем да направим по-добре този сезон. Освен това има и процес на очакване през следващите няколко години. Искаме да сме наясно накъде ще се насочи този отбор.“

Тук наистина става въпрос за бъдещето на отбора, което очаквам да е наистина вълнуващо.“

Строл смята, че много неща могат да бъдат спасени от настоящия сезон чрез правилно развитие на болида AMR22.

Уверен съм и съм позитивно настроен, че като отбор можем да се подобрим и да избутаме този автомобил още по-напред, каза той.

„Но в F1 нещата са доста трудни. Когато ти се развиваш, се развиват и всички останали. Така че до края на годината се очаква голямо надпревара за развитие.“

Ще се борим ли за победи през този сезон? Не. Ще се борим ли за подиуми този сезон? Вероятно не.“

Ще стигнем ли до позиция, в която да се борим за точки и други неща? Наистина се надявам на това. Вярвам, че е възможно, ако правим правилните неща и ако се подтикваме един друг, както и ако предлагаме идеи как да разрешим някои от ограниченията си. Времето ще покаже дали се движим в правилната посока“, завърши Ланс Строл.