Начало Избрани Строл се надява на добър резултат в домашната си Гран при

Строл се надява на добър резултат в домашната си Гран при

526
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл няма търпение да участва в Гран при на Канада. Пилотът на Астън Мартин призна, че винаги се чувства отлично когато кара в домашната си надпревара, която е много близо до родния му град Монреал. Строл се надява на добър резултат в надпреварата на пистата Жил Вилньов и дори мечтае да се качи на подиума.

Строл познава пистата Жил Вилньов много добре. 24-годишният състезател участва в последните четири издания на Гран при на Канада, в които записа три класирания в топ 10. Миналата година Строл потегли от по-задната част на полето, но направи добър прогрес и грабна последната точка в домашната си Гран при

„Наистина се вълнувам да се върна в Монреал за домашното си състезание. За мен винаги е специално да видя цялата канадска подкрепа в града, в който съм израснал. Това е писта, която също пази добри спомени за мен- изкачването със седем места нагоре и финиширането в точките миналата година беше особено запомнящо се“, сподели Строл.

Строл се надява на силен резултат в домашната си Гран при. За разлика от предишните години, сега пилотът на Астън Мартин разполага с по-силен автомобил, който ще има някои новости.

„С оглед на това колко близко беше подреждането в последните състезания, ще бъде интересно да видим как характеристиките на пистата ще повлияят на конкурентоспособността през този уикенд. Разликите ще бъдат много малки, така че ще се постараем да направим добро представяне пред родна публика“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Строл Фернандо Алонсо познава най-добре от всички пистата Жил Вилньов. Състезателят на Астън Мартин спечели състезанието в Монреал през 2006 г. и записа още няколко подиума. Сега Алонсо се надява да добави още един подиум на сметката си

„Имахме натоварен двоен уикенд в Монако и Испания, след който спечелихме 32 точки като отбор. Атмосферата в Испания беше феноменална. Въпреки това имахме труден съботен ден, докато в неделя не успяхме да покажем нужното темпо и да зарадваме феновете“, каза Алонсо.

„Следва уикенда Монреал, където има една от най-историческите писти в календара на F1. Имам приятни спомени от състезанията тук. Миналата година например стартирах втори на стартовата решетка след хаотична и мокра квалификационна сесия. Този уикенд може отново да вали, така че ще следим прогнозата за време“, продължи пилотът на Астън Мартин. „Пистата е забавна. Макар че изпреварванията могат да бъдат трудни, тя може да предложи и изненадващи състезания. Затова трябва да бъдем готови за всичко. Този уикенд имаме някои подобрения. Целта ни е да изкараме безпроблемен уикенд и да спечелим възможно най-много точки“, завърши Фернандо Алонсо.