Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Структурни промени в Хонда

Структурни промени в Хонда

3971
0
Масаши Ямамото
Масаши Ямамото, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Хонда направи структурни промени в моторспортния си отдел преди началото на сезона във Формула 1. Спортният директор на компанията Масаши Ямамото ще бъде поставен на нова позиция. На нея той ще отговаря специално за програмата на японците във Формула 1.

Целта е тя да бъде подсилена, след като тази година за първи път от завръщането си в Гран при Хонда ще снабдява с мотори 2 отбора. Това са Ред Бул и Торо Росо. До миналата година японският концерн доставяше задвижващи системи само на малкия тим на Дитрих Матешиц.

След показания голям прогрес миналия сезон като надеждност и мощност, и Ред Бул реши да ползва агрегатите на японския концерн за 2019 г.

В досегашната си позиция на генерален мениджър на спортното подразделение, Ямамото беше ангажиран и с още няколко автомобилни шампионата, в които участва Хонда. Сега той ще концентрира изцяло вниманието си върху Формула 1.

В съобщението на Хонда се казва, че решението на компанията подчертава колко важен е проектът във Формула 1 за японците. Особено в първата им година след завръщането в спорта като доставчик на двигатели на 2 отбора. Позицията на Ямамото ще бъде заета от Хироши Шимизу.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter