Начало Moto News Студ отложи първия старт на Чой за 2013 г.

Студ отложи първия старт на Чой за 2013 г.

36
0
Мартин Чой

Ниски температури и страх от инциденти на част от пилотите отложиха I кръг от европейския шампионат Алпе Адрия по мотоциклетизъм, който трябваше да се проведе този уикенд на пистата Словакияринг.

Това щеше да е и началото на сезона за звездата на GLOBUL Racing Team Мартин Чой (BMW), който спечели веригата от състезания в клас SST 1000 през 2011 г., а през миналата година завърши втори в генералното класиране.

След две заседания организаторите официално обявиха, че заради атмосферните условия надпреварата няма да се състои. Преди два дни на пистата е имало 5-сантиметрова снежна покривка, а вчера прогнозите сочеха температури от около 3-4 градуса за времето, в което трябваше да се проведат квалификацията и двете състезания. При това положение много от пилотите отказаха изобщо да стартират и в крайна сметка точно това надделя стартовете да бъдат отменени – заяви Чой.

Според него решението е правилно и разумно. Той обаче уточни, че е бил готов да кара дори при тези условия.

Засега не е ясно дали стартовете в Словакия изцяло ще отпаднат от календара, дали ще бъдат пренасрочени за друга дата или включени към някой от следващите кръгове на Алпе Адрия. По програма II кръг е в началото на май в Италия. На 13 и 14 април в Серес (Гър) пък трябва да започнат шампионатите на Източна Европа и на България.

Чой си е поставил за цел спечелването и титлите и в трите първенства – нещо, което постигна през 2011 г.„