Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюард на ФИА очаква да оневинят Макларън

Стюард на ФИА очаква да оневинят Макларън

42
0

Макларън да бъдат оправдани по всички обвинения, очаква Хоакин Вердегей, стюард на ФИА.###Макларън да бъдат оправдани по всички обвинения, очаква Хоакин Вердегей, стюард на ФИА. Той е един от общо 24-та стюарди, които ще присъстват на срещата на Световния моторспорт съвет на 26 юли.
Тогава Макларън ще отговарят на обвиненията, че са нарушили Международния спортен кодекс. ФИА обвинява британския екип в незаконно притежание на документи и конфиденциялна информация, принадлежаща на конкурентите им от Ферари. Това се случи, когато се разбра, че Майк Кулън е разполагал със 780 страници, собственост на Скудерията.
„Много е трудно да се докаже, че Макларън са използвали тази информация и че са я използвали след като са знаели какво всъщност вършат. По-нармалната ситуация, и се надявам, че точно това ще се случи, би било да няма дори порицание за тима на Рон Денис, защото е почти невъзможно нещо да се докаже”, заяви Вердегей.
Все пак той потвърди, че ако отборът бъде намерен за виновен по някое обвинение, може да се стигне до отнемане на точки в шампионата. Въпреки това споразумението на Ферари с Кулън според него доказва, че италианците мислят, че Макларън не са използвали тяхната информация.