Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюърт: Мерцедес изглежда залагат изцяло на Хамилтън

Стюърт: Мерцедес изглежда залагат изцяло на Хамилтън

67
0
Джеки Стюарт,механици

Мерцедес през тази година видимо разполага с повече потенциал отколкото през изминалата. В Малайзия пилотите на екипа завършиха на трета и четвърта позиция, но видимо бяха облагодетелствани от отпадането на Фернандо Алонсо и проблемите в Макларън и Лотус. В Бракли явно се надяват дори, ако успеят да развиват колата с темпото на останалите, да се борят и за титлите през тази година.

Това мнение явно се споделя и от легендата Джеки Стюърт. Трикратният световен шампион смята, че отбора ще има шансове, ако заложи изцяло на Люис Хамилтън.

„Те могат да спечелят състезание“, обяснява шотландецът пред ВВС. „Люис ще успее да извлече всичко от базата, с която разполага. Те дори могат да се опитат да се борят за титлите, но трябва да успяват да поддържат и темпото на развитие, което ще наложат Ред Бул и Ферари. Лотус също изглеждат силни, а Макларън скоро ще са във форма.

Мерцедес разполага с изключително талантлив тим шеф, какъвто без съмнение е Рос. Отборът съществува, за да побеждава. Освен това те притежават и ресурсите за това.

Задавам си въпроса, ако бяха позволили на Розберг да изпревари Хамилтън, дали щеше да има възможност да се бори с колите на Ред Бул. Не бе невъзможно. Но няма съмнение, че Люис е привилегирования пилот, защото е по-успелият. Той има повече победи и титла. Освен това започна добре сезона.

Освен това той струваше сериозни пари и инвестицията трябва да се изплати. Те доведоха скъп пилот и със сигурност искат резултати от него и ще направят всичко, за да може да ги постигне. Освен това привличат още хора, за които Люис смята, че ще са полезни за отбора. Люис със сигурност има пръст в привличането на Пади Лоу.

Нико е много талантлив пилот и явно се справя по-добре и с гумите. В Малайзия той получи сериозен урок, че просто не трябва да чака до последната минута, за да поеме инициативата. Ще е интересно, каква ще е неговата реакция.“