Начало Автомобили Subaru увеличава с пъти продажбите у нас

Subaru увеличава с пъти продажбите у нас

85
0

За първите 7 месеца на годината престижната японска марка Subaru увеличи своите продажби в България почти 3 пъти в сравнение със същия период на 2007 г.
Официалният вносител на марката у нас Субару Моторс Трейдинг обяви своите резултати и от тях ясно личат причините за много добрата продаваемост на специалните и наистина уникални автомобили на японския концерн Fuji Heavy Industries. До този момент има продадени 161 автомобила, докато за изминалата 2007-ма година за същото време са били продадени 51.

Излизането на новия модел Forester е вдигнало продажбите на този многофункционален SUV близо 4 пъти, като за седем месеца са продадени 98 автомобила срещу 24 реализирани от януари до юли миналата година. Това е най- продаваният модел у нас на Subaru, който с универсалността си се харесва на широк кръг купувачи, защото съчетава качествата на лек автомобил и проходимостта на SUV с уникалната система за задвижване на четирите колела Symmetrical AWD и Boxer двигателя. Освен с актуалния си екстериор Subaru Forester привлича с модерния си и просторен интериор, което го прави пълноценен участник в SUV1 сегмента – един от най-динамичните на нашия автомобилен пазар.

Лансирането на първия в света дизелов двигател тип боксер със срещуположни цилиндри, бе изключително събитие в света на автомобилостроенето тази година и моделите Legacy и Outback, които го получиха, също са вдигнали продажбите си тройно.

След своята последна промяна и по-класически вид луксозната Тribeca също има добър ръст в продажбите от над 30%.

Ръстът в продажбите на новата Impreza, която Subaru лансира в края на миналата година също е впечатляващ. На практика от новия по-компактен хечбек с 5 врати са продадени няколко пъти повече бройки в сравнение с миналата година.

Излизането на новото компактно Justy пък е добавило още някоя продажба.

Не на последно място разширяването на оторизираната дилърска и сервизна мрежа на марката е причина за безспорния успех, като автомобилите Subaru се обслужват наистина отлично. Освен с представителствата в София и Варна, Субару Моторс Трейдинг разшири присъствието си тази година, като се откриха нови продажбено сервизни центрове в Габрово и Пловдив и също така планира откриване на шоурум и в Бургас съвсем скоро.