Начало Автомобилни новини Subaru XV Concept направи световен дебют

Subaru XV Concept направи световен дебют

92
0

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), производителят на автомобилите Subaru, представи своята концепция “Subaru XV Concept” на Автомобилен салон Женева 2016.

Subaru XV Concept е концептуален автомобил, който въплъщава новото поколение на DYNAMIC X SOLID философията на дизайна на Subaru за компактен кросоувър модел. Купето е израз на дизайна DYNAMIC X SOLID, смела форма на кросоувър и чувство за качество, надвишаващо класа си – подсказващо за насоката за дизайна на следващото поколение Subaru XV.

Предната част, страните и задна част преливат елегантно в Dynamic & Solid структурата на повърхностите, създавайки триобемно и стабилно купе – характерно за стила на Subaru. Динамизмът е подсилен от добре разположените изразителни линии на компактния силует. Дизайнерският израз на “Удоволствие и Спокойствие”, водеща ценност, която Subaru предлага на своите клиенти, е напълно развит в формата на компактен кросоувър. В областта на функционалността, основна за автомобилите Subaru, отличната аеродинамика е съчетана с увеличени просвет и багажно отделение, необходими на кросоувър автомобила.

Чувството за качество се подсилва от външния цвят „Glacier Khaki Silica“, синьо-сив цвят напомнящ за планински ледник. Елементите от черен мат, заедно с акцентите с оранжев цвят подчертават външния вид, като подсилват открояващия се кросоувър характер на Subaru XV.

Subaru дизайнът е изразен чрез Wide & Low формата със спортно излъчване и елегантна триобемна структура – от характерната за Subaru шестоъгълна предна решетка до ястребовия поглед на предните светлини, застъпващ формата на Boxer двигателя. Предната част е отправната точка, преливаща от страните към задната част, придавайки солидно излъчване на автомобила. Атрактивен баланс от изискан сребърен цвят, черен мат и динамичен оранжев цвят изразяват силния характер на автомобила.

Изразителната характерна линия започваща от предния калник, през страничните елементи и енергичната линия, издигаща се назад от панела на задните врати, придава динамизъм на стабилния силует на модела. Разширените калници подчертават надеждността на Subaru Symmetrical All-Wheel Drive. Елементите от черен мат, вградени в предната броня, страничната част и задната броня излъчват чувство за динамика и удоволствие от шофирането, очаквано от такъв кросоувър автомобил.

Задните светлини, споделящи същите елементи на дизайна на предните, и задните панели с мощен стил излъчват Wide & Low формата. Стегнатият силует на автомобила изтъква спортното излъчване на динамичен кросоувър стил. Както и в предната част, комбинацията от изискан сребърен цвят, черен мат и динамичен оранжев цвят изразяват силния характер на автомобила.

 

Основни спецификации

Размери (обща дължина × широчина × височина): 4 520×1 920×1 570 мм

Междуосие: 2 670 мм

Размер на гумите: 245/50 R19

Брой места: 5