Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сучек все още се надява да кара във Ф1 догодина

Сучек все още се надява да кара във Ф1 догодина

26
0

Анди Сучек все още се надява, че ще успе да си намери място в грида през 2011-та година, след като разтрогна договора си с тима на Върджин.

Шампионът във Ф2 предпочете да напусне, след като бе разочарован от факта, че не му бяха предоставени възможности да тества колата на отбора. Въпреки това обаче според испанския вестник AS двете страни са запазили добри отношения помежду си.

„Помолих ги да ми дадат възможност да продължа да се състезавам в други серии и те приеха. Опитът с Върджин ми помогна да опозная Ф1. Пожелавам им всичко най-добро и те на мен също. Раздялата бе приятелска и нямаше нищо общо с плащания или липса на плащания.

Благодарен съм, че те не ми създадоха никакви проблеми, въпреки че можеха и се разделихме за добро. Нямаше никакви лоши чувства.

Що се отнася до бъдещето ми, засега само чета слухове – няма тим от GP2, който да е сключил договор с мен все още. Приоритетът ми е да остана в орбитата на Ф1. Не искам хората да си мислят, че раздялата с Върджин значи, че аз няма да се върна. Ще се опитам да си намеря пилотско място за 2011-та.

Имах и възможността да се състезавам в Суперлигата и много ми хареса. В момента по-скоро бих карал на по-ниско ниво, отколкото да чакам нещо, което може и никога да не дойде“, обясни Сучек пред изданието.