Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Супер софт е с добра издръжливост, показват данните на Бриджстоун

Супер софт е с добра издръжливост, показват данните на Бриджстоун

56
0

С гумите супер софт на Бриджстоун Фернандо Алонсо бе най-бърз във втората тренировка за Гран при на Монако днес, когато даде и най-доброто време за целия ден изпитания в Монте Карло. Испанецът бе единственият пилот с постижение под 1:15 мин – 1:14.904 – и остана лидер през целия първи ден проби. Сутринта пилотите използваха по-твърдата смес за уикенда – медиум.

– Метеорологичните условия бяха добри сутринта и в началото на втората тренировка. След това обаче захладня и дори леко преваля. Трасето се подобряваше непрекъснато, а аз лично съм доволен, тъй като медиум и супер софт са добри гуми за тази писта – заяви директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт в Бриджстоун Хирохиде Хамашима.

Първоначалните заключения след събраните днес данни показват, че меката смес би трябвало да издържи доста дълги серии от обиколки, ако се използва в началото на състезанието.

– Медиум пък ще има силно поведение, след като се загрее – каза още Хамашима. – Състоянието на пистата и времето обаче ще се променят много до края на седмицата, така че сме изправени лице в лице с много неизвестни.