Начало Moto News Сутер: Едуардс ще е от голяма помощ

Сутер: Едуардс ще е от голяма помощ

51
0
Ескил Сутер,Сутер

През следващата година наред с познатите от години прототипи, подготвяни от производителите, в MotoGР ще се появят и CRT моторите. Швейцарският производител на шасита Сутер бе един от първите заели се с разработването на подобни машини. В течение на тази година мнозина пилоти изпробваха задвижвания от двигател BMW-S1000RR мотоциклет на швейцареца.

Мика Калио, Деймиън Къдлин и Кармело Моралес вече разполагат със база за сравнение между тези машини и наличните в MotoGP. Но едва с пристигането на ветерана Колин Едуардс, който през следващия сезон ще се състезава със Suter-BMW за екипа на Форуард, изглежда че този проект ще се задвижи с пълна сила.

„Мисля, че Колин ще ни помогне много, защото той разполага с много опит и знае методиката на работа с най-новите машини на производителите. Той знае за какво става дума и съм сигурен, че ще успеем заедно с него да развием една добра машина“, обясни конструкторът Ескил Сутер. „Можем да използваме пълноценно неговите знания и да прехвърлим на пистата неговия опит.“