Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил близо до договор със Заубер

Сутил близо до договор със Заубер

33
0
Адриан Сутил

Адриан Сутил е близо до договор със Заубер, където най-вероятно ще продължи кариерата си във Формула 1, твърди информация на Моторшпорт Тотал. Очаква се немският пилот да приключи скоро разговорите си с швейцарския тим.

Сутил загуби кокпита си във Форс Индия, където предпочетоха да вземат Нико Хюлкенберг и Серхио Перес. Той обаче заяви още в Бразилия, по време на последния състезателен уикенд, че бъдещето му е ясно и че ще бъде във Формула 1 догодина. Тогава медиите предполагаха, че става дума за оставане в екипа от Силвърстоун.

Заубер всъщност са в контакт с Адриан относно евентуално негово присъединяване към тима още от септември. Мениджърът на пилота Манфред Цимерман също е категоричен, че Сутил ще кара в Гран при през 2014-та, но понастоящем не може да назове екипа.

Не е ясно също така кой ще е съотборник на Адриан в Заубер. Естебан Гутиерес разполага с подкрепата на Телмекс и Карлос Слим, но той пък бе забелязан на посещение в Лийфийлд при Катерам. Гийдо ван дер Гарде пък прескочи до завода на швейцарския тим в Хинвил, като той също разполага с някакви пари. Все пак мексиканецът твърди, че Заубер са му приоритет в преговорите и се надява да остане в екипа.

5 са свободните места за следващия сезон във Формула 1, след като вчера Форс Индия потвърдиха официално привличането на Перес. Заубер и Катерам не са обявили нито един пилот, а последният незает кокпит е в Маруся.