Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Хамилтън е страхливец, нямам нужда от подобен приятел

Сутил: Хамилтън е страхливец, нямам нужда от подобен приятел

67
0
Адриян Сутил,Люис Хамилтън

През 2005 г. Адриян Сутил и Люис Хамилтън бяха колеги в отбора на ASM в евросериите на Формула 3. От тогава те са доста добри приятели въпреки битките по пистите. Това приятелство обаче сега е на път да се разпадне.

Причина за това е неявяването на англичанина на делото срещу Сутил, което завърши вчера в Мюнхен. Хамилтън бе предвиден като свидетел, но не се появи след като изтъкна като извинителна причина служебните си ангажименти. Освен всичко друго не направи и нищо, за да помогне на своя приятел, а дори напротив, заяви че не е видял случилото се, въпреки че цялата вечер двамата са празнували рамо до рамо в нощен клуб в Шанхай победата на Хамилтън в Китай.

Камерите в заведението са показали, че Ерик Лукс от Genii Capital е посегнал пръв, но това не попречи на съдийката да даде на Сутил 18-месечна условна присъда с три години изпитателен период и глоба от 200 хил. евро, който ще отидат за благотворителни цели.

Безработният Сутил определено не е останал доволен от избора на Хамилтън да остане извън съдебната зала и определи постъпката му като „много мил жест“.

„Всеки разбира, какво мисля по случая“, обясни Сутил пред auto motor und sport.

Според вестник Билд пък германецът е използвал още по-силни думи, които поставят край на приятелството между двамата.

„Люис просто е страхливец – не желая приятелство с подобен човек. За мен той просто не е мъж. Дори неговият баща ми изпрати SMS и ми пожела успех на процеса. От Люис, ни вест, ни кост. Сменил си е номера на телефона. Нямаше дори, как да поговоря с него.“