Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Хамилтън трябва да порасне

Сутил: Хамилтън трябва да порасне

66
0
2013,Адриян Сутил,Спа

Между двамата бивши приятели, Люис Хамилтън и Адриян Сутил, продължава да цари ледено мълчание. Причина за това бе фактът, че Хамилтън не се появи да свидетелства в полза на Сутил на делото заради разправията на германеца и главния изпълнителен директор на Genii Capital, Ерик Лукс, в бар в Шанхай през 2011 г. Присъствалият на случката Хамилтън така и не се застъпи за своя приятел и това доведе до раздор между тях. Според Сутил бързото развитие на кариерата на бившия му приятел го е променило в негативен план. Въпреки това той споделя, че е готов на разговор с англичанина, ако той поиска такъв.

„Истина е, че бяхме много близки приятели“, обяснява Сутил пред германските медии. „Споделяхме една и съща страст, и се движехме в една и съща обстановка. Днес обаче не поддържаме контакт и смятам, че това е нормално. Той си има своя живот, аз моя. Той има собствена представа за това, какъв трябва да бъде. Аз обаче смятам, че той трябва да порасне.“

След като Хамилтън не се появи в защита на своя приятел, Сутил бе осъден на 1,5 г. условна присъда и глоба от 200 хил. евро. Освен това германецът загуби и мястото си в екипа на Форс Индия през миналата година. Хамилтън многократно обясняваше, че няма нищо против да проведе разговор на четири очи с бившия си приятел, за да изчисти темата. Досега обаче това не се е случило.

„Не знам, дали го е страх да говори с мен или нещо друго. Мисля, че в един определен момент човек пораства и започва да поема отговорност. При него това обаче още не се е случило. Когато искаш в цялата си воля да се изкачиш на върха, тогава нещата започват да се получават. В един момент си обичан от всички, появяват се и много пари. И това веднага дава отражение на живота ти. От този момент нататък почти няма истински приятели. Започваш да забравяш и какво означава да имаш истински приятели. Важното е един ден да се събудиш от съня, в който живееш и да си поставиш правилните приоритети. Някои не успяват никога да го направят, просто не могат да се събудят. Те са заобиколени от фалшиви приятели. Все пак все някога усещат, че са направили нещо погрешно. В живота не става дума само за пари и слава.

За да живееш щастливо трябва да се развиваш във всички посоки. Колкото и пари да имаш, ако накрая нямаш истински приятели ще се превърнеш в самотен и тъжен човек.“