Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Квалификациите не са толкова важни, колкото бяха

Сутил: Квалификациите не са толкова важни, колкото бяха

61
0
Адриан Сутил

На силно състезание и спечелване на точки се надяват пилотите на Форс Индия Адриан Сутил и Пол ди Реста. Двамата не стигнаха най-бързите 10 в квалификацията за Гран при на Турция и са 12-и и 13-и на грида, но са убедени, че могат да постигнат чудесни резултати утре.

Жалко, че малко не ни стигна да прескочим [Рубенс] Барикело, но като цяло Уилямс бяха малко по-бързи днес – призна заместник-шефът на тима Робърт Фърнли.

Немският състезател този път се класира пред съотборника си, като изкара нормален ден без особени грижи.

Смятам, че използвахме добре гумите си, нямахме проблеми с трафик и като цяло беше прекрасна отборна работа. Трябва обаче да помним вече видяното досега – квалификациите не са толкова важни понастоящем, колкото бяха. Аз лично съм доволен от състезателните си настройки и се чувствам по-удобно в болида си в сравнение с предишното състезание – каза Сутил след тренировките.

Ди Реста от своя страна заяви, че се е класирал на горе-долу очаквана позиция. Британският пилот е една от най-обсъжданите теми в падока, тъй като се смята, че благодарение на сериозните си връзки в Мерцедес скоро ще е пилот на щутгартския отбор. Комплиментите от страна на вицепрезидента на концерна Норберт Хауг подклаждат слуховете, макар че Михаел Шумахер наскоро заяви, че ще изпълни целия си договор, който е тригодишен (до края на 2012 г.).

В момента обаче Ди Реста е съсредоточен върху представянето си в Турция.

В Q2 направих само една серия, защото решихме, че така ще оптимизираме стратегията си и ще спестим гуми. Доволен съм от реглажите си за надпреварата, макар днес да пожертвахме повече в името на утрешното представяне. Надявам се това да ни даде шанс да се преборим за точки – обясни той.