Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил очаква средно ниво на аеропритискане на Йеонгам

Сутил очаква средно ниво на аеропритискане на Йеонгам

45
0
Адриан Сутил

Адриан Сутил се запозна с новата корейска писта на симулатора във Форс Индия и си състави първоначално мнение за нея.

– Карах Йеонгам на симулатора по-рано тази седмица, за да знам какво да очаквам, когато пристигна там. Трасето изглежда добро с множество интересни завои и секции, където би трябвало да има възможности за изпреварвания. Като цяло смятам, че ще е средноскоростна конфигурация – има три дълги прави, където могат да се достигнат 315 км/ч, но и някои доста по-бавни места. Има всякакви завои, включително някои вече типични за [Херман] Тилке като остра крива след права и някои по-плавни части – обясни немският пилот.

Той обаче е наясно, че едва като стъпи на трасето ще разбере къде са неравностите, нивото на сцепление, височината на бордюрите и т.н.

– Последният слой асфалт е бил положен съвсем наскоро, така че ще се променя през целия уикенд. Очаквам това да е една от постоянните теми за разговор. Ние специално ще се опитаме да съберем възможно най-много информация [още] в петък. Мисля, че ще ни е необходимо средно ниво на аеропритискане, но както споменах много ще зависи от сцеплението и дали има неравности. Просто в тренировките всички ще сме малко по-заети от обичайно – допълни Адриан.

Състезателят на Форс Индия ще изкара един ден в Сеул преди да тръгне за Йеонгам и заяви, че очаква с нетърпение да се запознае с новата дестинация в календара на Формула 1.