Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил с предпазливи очаквания за старта в Малайзия

Сутил с предпазливи очаквания за старта в Малайзия

39
0
Адриан Сутил

След блестящо начало на сезон 2013 г. след едногодишно отсъствие от Формула 1 Адриан Сутил е готов за следващото предизвикателство – Гран при на Малайзия.

Немският пилот два пъти бе начело на колоната в Австралия, а на финала бе седми след прекрасно каране. Германецът имаше грижи единствено с гумите суперсофт към края на надпреварата – болидът му не вървеше с тях толкова добре, колкото с медиум.

Беше невероятно усещане! – бе откровен Сутил. – Бяхме с различна стратегия, но изобщо не очаквахме да водим толкова дълго време. Това бе изненада за всички ни. Още по-изненадани останахме от факта, че успяхме да удържим останалите коли зад нас, записвайки наистина конкурентоспособни времена. Всъщност дори успях да се откъсна от [Себастиан] Фетел в някакъв момент от състезанието. Знаех, че колата е бърза, чувствах се добре, чувствах се уверен. Загубих няколко позиции, когато сложих суперсофт, но това бе нормално. Но не съм разочарован – седмо място е чудесен старт на сезона.

Той обясни също така, че на дъжд понякога е по-лесно да си в челото на колоната. На сухо обаче обикновено не успяваш да се бориш със състезателите на най-бързите екипи:

– Затова бе изумително, че го сторихме в Австралия, а да не забравяме и че Нико [Хюлкенберг] води в последната надпревара от миналия сезон. Има възможности и можеш да се възползваш от тях. Ако не вярваш, че ще спечелиш, никога няма да ти се случи. Важно е да настроиш ума си.

Сутил признава, че Сепанг не е сред любимите му писти, но и че представянето му там ще зависи от автомобила.

Финиширах пети през 2010 г. на това трасе, така че имам добри спомени. Ако болидът е стабилен, карането е по-голямо удоволствие. Понякога обаче има сериозни грижи с баланса и тогава е истинско предизвикателство. Иначе обичам да карам на тази писта, въпреки че не прилича на Монако или Спа. Не знам какъв точно ще е ефектът на високите температури, тъй като досега не сме карали на толкова топло време. Условията в Австралия ни паснаха, да видим какво ще се случи в Малайзия – каза още германецът.