Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил щастлив и благодарен за дадения му от Форс Индия шанс

Сутил щастлив и благодарен за дадения му от Форс Индия шанс

41
0
Адриан Сутил

Адриан Сутил е изключително щастлив и благодарен на Форс Индия за това, че му дава шанс да кара по време на започващите днес тестове на пистата Каталуния. Тренировките са втора серия от общото трите предсезонни проби на отборите от Формула 1 – последните са в края на февруари/началото на март отново на трасето до Барселона.

Форс Индия потвърдиха вчера, че в теста ще вземат участие както Пол ди Реста, така и Сутил и Жул Бианки. Говорител на екипа от Силвърстоун заяви, че не става дума за сравнение на възможностите на пилотите.

Самият Адриан е „много, много щастлив, че ще участва“, заяви мениджърът му Манфред Цимерман. 30-годишният пилот изкара всичките пет години от досегашната си кариера във Формула 1 в отбора от Силвърстоун, оставайки след различните му превъплъщения. Той не кара през 2012-а и сега опитва да се върне в спорта.

Щастлив съм и благодарен на Форс Индия, че ми дават този шанс – заяви самият състезател пред немския вестник Билд.

Според непотвърдена информация той разполага с 8 млн. евро спонсорски пакет. От Форс Индия заявиха, че не търсят пилот според това колко пари може да им донесе, но се забавиха необичайно много с обявяването на втория си състезател. След последните слухове за финансови затруднения и несигурност около съсобственика на тима Виджай Маля се заговори, че дори мястото на Ди Реста не е сигурно. Шотландецът бе сам на представянето на новия болид на тима, а в първите тестове от предсезонната подготовка на Херес част от пробите бяха поверени на Джеймс Роситър, който по принцип работи на симулатора.