Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Трябва да използваме предимството си при управлението на гумите

Сутил: Трябва да използваме предимството си при управлението на гумите

39
0
Адриан Сутил

Форс Индия направиха силен старт на сезон 2013 г. във Формула 1 и единствено нелеп проблем не позволи на пилотите на тима Адриан Сутил и Пол ди Реста да запишат много добро класиране и във втория кръг от сезона.

Колата определено беше бърза, но се чувствах по-добре на сухата писта. Имах повече проблеми на мокро в квалификацията – върна се към случилото се на Сепанг немският пилот. – Стартът ми бе добър, движех се осми преди първия си бокс и тогава се объркаха нещата в пита. Срамота е, че се получи така, защото автомобилът наистина бе силен. Сега трябва да се фокусираме върху това да се представим както трябва в Китай. Конфигурацията на трасето там е подобна на Сепанг и би трябвало да ни пасне. Надявам се да сме силни. Знаем, че има много области, които да подобрим. Останалите екипи няма да стоят на едно място, така че е необходимо да продължим да натискаме и да запазим темпото. В Китай ще използваме нова комбинация от гуми – софт и медиум – и трябва да използваме предимството си (каквото изглежда имаме) при управлението на гумите.

Сутил допълни, че трасето е интересно, въпреки че не е сред любимите му писти, както и че е необходимо да си перфектен през нискоскоростните завои, за да не губиш прекалено много време.

Съотборникът му заяви от своя страна, че няма търпение за следващите кръгове от шампионата в Китай и Бахрейн. Според него от представянето в Малайзия могат да се извлекат и позитиви въпреки отпадането и на двете коли.

– Бяхме сред най-бързите автомобили в началната част на надпреварата. Това е добър знак за останалата част от сезона – обясни Ди Реста. – Климатът в Китай е различен в сравнение с този на първите два старта. Ние обаче вървяхме чудесно и в хладните условия в Мелбърн, и в жегата на Малайзия. Отборът подходи разумно към старта на сезона – работихме упорито по това да разберем максимално болида си. Целта за Китай ще е да наваксаме изтърваните на Сепанг възможности и да се върнем в точките.