Начало MotoGP News Сузуки избра неочакван заместник на Мир в Мизано

Сузуки избра неочакван заместник на Мир в Мизано

245
0
Коджи Ватанабе, Сузуки
Коджи Ватанабе, снимка Сузуки

Сузуки избра неочакван заместник на Жоан Мир в Мизано. Японският производител ще разчита на Кaзуки Ватанабе. 31-годишният състезател ще замести световният шампион от 2020 г. по време на уикенда за Гран при на Сан Марино.


Мир претърпя тежка катастрофа в първата обиколка на Гран при на Австрия. Пилотът на Сузуки контузи десния си глезен и ще пропусне надпреварата в Мизано. Все още не се знае дали той ще вземе участие в Арагон.

По принцип Мир трябваше да бъде заместван от резервния пилот на тима Силван Жинтоли. За съжаление опитният французин получи контузия малко преди състезанието 8 часа на Сузука. Така в Сузуки останаха без добри опции.

Според различни източници, японците са се свързали с бившия пилот от MotoGP Данило Петручи. Италианецът е отхвърлил офертата на Сузуки, тъй като в момента се състезава в Мото Америка и има договор с Дукати.

В крайна сметка марката от Хамамацу реши да разчита на Казуки Ватанабе. Японецът е част от тима на Сузуки в световния мотоциклетен шампионат за издръжливост (EWC). Ватанабе има само пет участия в клас Moto2 преди повече от 10 години и няма никакви опит с машина от MotoGP.

В момента 31-годишният състезател участва в националния шампионат MFJ All Japan Road Race JSB1000 Championship.

„Първо, искам да пожелая на Жоан бързо възстановяване от контузията, която получи в Австрия. Той е страхотен състезател за гледане. Надявам се, че скоро ще се върне на пистата, каза Ватанабе.

Наистина се зарадвах, че получих възможност да карам в Мизано. Ще бъде невероятно да изпробвам мотоциклета от MotoGP на тази италианска писта.“

Ще дам всичко от себе си, за да се представя добре и да покажа на Сузуки, че съм заслужавал този шанс“, добави Ватанабе.

Много съжаляваме, че Жоан няма да може да се състезава в Мизано и му пожелаваме бързо възстановяване. Междувременно се радваме да приветстваме в нашия отбор Казуки Ватанабе. Той има много опит със Сузуки и прави силен сезон в сериите All Japan. Само преди няколко седмици той помогна за подиума на марката в 8-те часа на Сузука“, сподели шефът на Сузуки Ливио Супо.

GSX-RR ще бъде съвсем различно предизвикателство. Ние ще направим всичко възможно за Ватанабе, за да може той да се възползва максимално от това преживяване!“

Сузуки си тръгва от MotoGP след края на този сезон. Японският производител получи разрешение от притежателя на търговските права в шампионата Дорна Спортс. Освен това японците ще се оттеглят и от EWC.