Начало MotoGP News Сузуки представи новия си мениджър в МotoGP

Сузуки представи новия си мениджър в МotoGP

175
0
Ливио Супо
Ливио Супо, снимка Сузуки

Сузуки представи новия си мениджър в MotoGP. Това е Ливио Супо. Toй заема овакантеното място на Давиде Бривио, който напусна в началото на 2021, за да се присъедини към тима на Алпин в F1.

Търсенето на нов тийм мениджър не бе тайна за никого. След напускането на Бривио ръководителят на проекта на Сузуки Шиничи Сахара временно изпълняваше тази роля, докато бъде намерен подходящ заместник на италианеца. След повече от година търсене, това най-накрая се случи.

Ливио Супо е добре познато лице в падока на MotoGP. Той започва кариерата си в световния шампионат по мотоциклетизъм преди 28 години в бившите класове 125 и 250 куб. см. После е работил като ръководител на заводската програма на Дукати. По време на неговото управление бе спечена единствената пилотска титла на италианците, дело на Кейси Стоунър. Австралиецът и Лорис Капироси триумфираха и при конструкторите. След това се премества в Хонда, където в продължение на седем години е ръководител на тима и постига още пет спечели шампионата.

След оттеглянето си от МоtoGP Супо създава компания за електрически велосипеди. Въпреки това той смята, че сега е идеалният момент да направи своето завръщане в падока.

„Много съм щастлив да съобщя новината за идването на новия отборен мениджър Ливио Супо. Убеден съм, че той е много подходящ за тази позиция, защото има голям опит и страст към победите. Също така разбира как работят отборите и каква трябва да е атмосферата в тях. Някои от членовете на екипа вече имат опит в работата с него. Познавам го отдавна, защото е бил в падока толкова дълго време. По време на зимните тестове видяхме обещаващи признаци и подобрения в представянето на отбора на Сузуки. Вярвам, че привличането на Ливио ще подсили екипа и ще ни помогне да бъдем още по-силни“, каза Шиничи Сахара.

„Чувствам се горд от това да съм мениджър на тима на Сузуки. След четиригодишна пауза отново се връщам в MotoGP. За мен също така е голяма чест да участвам в този проект на японската марка. Със сигурност ще бъде предизвикателство да бъда част от този исторически производител в MotoGP. През 2020 г. те спечелиха титлата и отбелязаха своята 100-годишнина. Освен това нямам търпение за работя с толкова талантливи пилоти като Жоан Мир и Алекс Ринс. И двамата са способни да се борят за челните позиции. Предложението на г-х Сахара дойде в точни момент. Дотогава бях зает с компанията ми за електрически велосипеди, но със сигурност ми липсваше атмосферата в MotoGP. Бях готов да се върна.“

„Състезанията са били част от моя живот през почти цялата ми кариера. Ще направя всичко възможно да предам опита си на отбора на Сузуки. Знам, че те са страхотен екип и страхотна група хора. Това може да ни помогне да постигнем целите си много по-скоро. В днешно време шампионатът става все по-вълнуващ. Има много бързи пилоти и мотори от всички производители. Това е трудно предизвикателство за всички участници. Всеки малък детайл може да бъде решаващ. Готов съм отново да участвам в играта и да дам всичко от себе си, за да бъда на върха със Сузуки“, сподели Ливио Супо.