Начало Moto News Сузуки представи мотора си за сезон 2021 в MotoGP

Сузуки представи мотора си за сезон 2021 в MotoGP

343
0
Сузуки
снимка, Сузуки
Жоан Мир и Алекс Ринс представиха новия мотор Сузуки GSX-RR за предстоящия сезон в MotoGP. Главната цел на екипа е защита на титлата при пилотите и отборите, както и спечелване на тази при конструкторите. През миналата кампания Жоан Мир показа невероятна скорост и стана световен шампион, а неговият съотборник Алекс Ринс завърши на трето място в крайното класиране, въпреки че пропусна първия старт от сезона поради контузия.

„Сезон 2020 бе много успешен за нас. Целта ни през тази година е да постигнем още по-добри резултати. Уверен съм, че може да спечелим и титлата при конструкторите. Поради ограниченията в правилника не успяхме да направим големи промени по мотора. Конкуренцията в шампионата е много силна и вярвам, че ще ни бъде много трудно да сме постоянно на върха. Жоан и Алекс са страхотни пилоти и вярвам, че ще се борят за победата във всяка надпревара“, сподели директорът на екипа Шиничи Сахара.

„Предстоящият сезон ще бъде много интересен за всички. Въпреки спечелената титла през миналата година, не се определям за фаворит, защото смятам, че в Сузуки имаме още много работа за вършене. Със сигурност натискът върху мен ще е огромен, но това не ме плаши и съм готов да дам всичко от себе си на пистата“, заяви Жоан Мир.

„Нямам търпение за старта на сезон 2021. През зимата тренирах с различни видове мотори, но нищо не може да се сравни с GSX-RR. Мисля, че имаме добри шансове да повторим представянето си от 2020. Мотоциклетът ни е страхотен и знам, че можем да спечелим много състезания. Главната ми цел ще бъде да съм възможно по-често в челото на колоната“, каза Алекс Ринс.