Начало Автомобили Suzuki с цяла серии концепции на салона в Токио

Suzuki с цяла серии концепции на салона в Токио

30
0
Suzuki Crosshiker

Suzuki Motor Corporation ще покаже няколко концептуални модела по време на 43-ото автомобилно изложение в Токио, което започва в края на ноември. Салонът се организира от асоциацията на японските автомобилни производители и отваря врати на 23 ноември.

Щандът на Suzuki ще бъде организиран под слогана „Нека създадем една чисто нова история”. Във фирмата са разработили концепция във връзка с това, че ежедневието на всеки един потребител е история само по себе си. Отделни компоненти от тях създават нови, различни идеи, в които са въплътени желанията на клиентите и целите на автомобилния производител.

Отличителните черти в дизайна на моделите са максимален достъп на светлина и открити конструкции, изразяващи концепцията за светло бъдеще. Основните концепции са няколко.

Crosshiker е компактен кросоувър с модерен и свеж стил, със значително намалено тегло и високоефективна система на задвижване. Той е резултат от работата по концепцията G70, демонстрирана в Токио през 2011 г. и използва олекотената платформа, въведена при G70. Теглото му е само 810 кг – колкото на миниавтомобил. Работи с новоразработен еднолитров, трицилиндров двигател, постигащ чудесни показатели като баланс между мощност и опазване на околната среда.

Хибрид със задвижване на четирите колела и забележително присъствие – това е X-Lander. Автомобилът е създаден от Suzuki за използване в градовете и от време на време за извънградски пътувания. Базиран на Jimny, моделът е с 1,3-литров мотор и нова трансмисия. Във външния му вид са вложени сериозни усилия, за да се постигне внушение, че колата е едновременно за сериозни задачи и за забавление.

Hustler е друг от новите концепти – кросоувър от нов тип, подходящ за активен начин на живот за хора, обичащи природата и спортовете на открито. Дизайнът му е стилен и практичен с много SUV елементи. Интериорът се отличава като налично пространство и удобство. Другият вариант на модела е Hustler Coupe, чийто красив силует не може да бъде сбъркан.

iV-4 пък е компактен SUV със силни черти и отличителния характер на Suzuki SUV. Целта при създаването му е била да се даде възможност на потребителите сами да определят програмата си, къде и как да изкарват времето си. Моделът е със задвижване на четирите колела от последно поколения ALLGRIP и ще бъде представен в Европа през 2015 г.