Начало Moto News Сузуки се завръща в MotoGP на тестовете след Гран при на Барселона

Сузуки се завръща в MotoGP на тестовете след Гран при на Барселона

54
0
MotoGP,Сузуки

Плановете на Сузуки за завръщане в MotoGP вече придобиват конкретни измерения. Японската фирма има намерение да се завърне отново в шампионата през 2014 г., като за целта вече се развива и изпробва прототип. С него японците смятат да мерят сили по време на тестовете, насочени за след състезанието в Барселона за Голямата награда на Испания.

„Плановете ни са да караме с останалите отбори на тестовете след състезанието в Барселона“, потвърждава и тест пилотът на фирмата Нобуацу Аоки пред crash.net. „Аз ще карам по време на изпитанията, като ще има и един европеец.“

За кого става дума, японецът не желае да разкрие. Ранди де Пюние имаше разговори с фирмата в миналото и бе спряган за тест пилот. Официално споразумение между японците и французина обаче още няма.

В момента пред Сузуки на първо място стои развитието на новата машина. Според Аоки всичко върви по план.

„Преди седмица получихме нова версия на машината, която показа много добри показатели. Много сме доволни от шасито и двигателя, но трябва да подобрим още много детайли. Тествахме на Мотеги и освен това караме почти всяка седмица на частната писта на Сузуки.“

Проектът изглежда в напреднала фаза. Освен това на първите тестове на Сепанг присъства и делегация на фирмата. Инженери посетиха и говориха с хората от Манети Марели. Японците смятат да се завърнат с двама пилоти, като целите за първата година все още не са оповестени.