Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Светът на автомобилния спорт в шок от смъртта на Кен Блок

Светът на автомобилния спорт в шок от смъртта на Кен Блок

3710
0
Кен Блок
Кен Блок; снимка: М-Спорт

Светът на автомобилния спорт изпадна в шок от смъртта на Кен Блок. 55-годишният пилот загина при инцидент със сноумобил в Уудланд, Юта.

„Шокирани сме от внезапната смърт на Кен Блок и мислите ни в момента са с неговото семейство и приятели“, написаха от М-Спорт.

„Работата и страстта на Кен към спорта докоснаха въображението на стотици милиони по цял свят. Той бе творческа движеща сила, помогнала да предефинираме спорта си.“

„Толкова тъжна новина… Кен бе визионер, толкова страстен и вдъхновяващ. Той знаеше като никой друг как да комбинира автомобилен спорт и голямо шоу. Изживя живота си възможно най-пълноценно и никога няма да забравя усмивката, смеха му. Мислите и подкрепата ми са със семейството и приятелите му“, написа осемкратният световен шампион Себастиен Ожие.

Петер Солберг нарече Кен Блок „топ пилот, страхотен приятел и семеен човек“. Синът му Оливър допълни с: „Моят герой, мой приятел“.

„В шок съм от гибелта на Кен Блок“, написа и световният шампион във Формула 1 за 2009 г. Дженсън Бътън.

„Такъв талант, сторил толкова много за спорта ни. Беше истински визионер със свой собствен, уникален стил и заразяваща усмивка. Спортът ни загуби един от най-добрите си хора, но по-важното е, че си отиде един страхотен човек.“

Двукратният F1 шампион Фернандо Алонсо нарече американеца „спортна легенда“.

„Дълбоко съм натъжен от смъртта на моя приятел Кен Блок. Вдъхновение за всички ни и истински джентълмен в спорта ни“, сподели президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем.

„Светът загуби един от великите. Визията и талантът на Кен Блок създадоха една напълно нова моторспорт култура, на която мнозина се възхищават и на която се наслаждават“, бе споделеното от Матиас Екстрьом.

Деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб простичко написа:

„RIP, легендо.“