Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саймъндс: Алонсо използва Маса като спирачка, заслужаваше наказание

Саймъндс: Алонсо използва Маса като спирачка, заслужаваше наказание

60
0

Фернандо Алонсо е заслужавал наказание за това, че е се удари във Фелипе Маса, и че е използвал бразилеца като спирачка. Това смята техническият директор на Уилямс Пат Саймъндс. Пилотът на Макларън изпревари Маса в края на състезанието в битката за 6-ата позиция, като го атакува на обратния завой в третият сектор.

Двамата се удариха колело в колело, като при сблъсъка обаче Маса спука гума и трябваше да мине през бокса, завършвайки 7-и. Алонсо обаче продължи без проблеми напред и дори успя да задмине Карлос Сайнц и финишира 5-и. Според Саймъндс Алонсо е трябвало да бъде наказан, а санкция за Фернандо не последва.

„Не съм съгласен с ФИА, че това бе състезателен инцидент, заяви Саймъндс. – Мисля, че Алонсо спря много късно. Дори когато удари Фелипе, той също напусна трасето. Дори използвайки Маса като спирачка, той пак излезе извън пистата. После той направи същото със Сайнц. Той не удари Карлос, но беше толкова много извън пистата. Помислих, че е тръгнал за Мексико.”

Саймъндс заяви още, че Маса е дебнел подходящия момент да изпревари Сайнц, като е изчаквал гумите софт на испанеца да се износят. Фелипе беше с по-издръжливия тип медиум. Но контактът с Алонсо го е отстранил от тази битка.

Според Пат като цяло резултатът от състезанието е бил разочароващ за Уилямс, тъй като екипът е взел само 2 точки повече от прекия си конкурен за 4-ото място при конструкторите Форс Индия. А е мкожело те да са доста повече.