Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод отрече да е пренебрегвал Алонсо

Тод отрече да е пренебрегвал Алонсо

65
0

Президентът на ФИА Жан Тод отхвърли появилите се информации, че е пренебрегнал умишлено Фернандо Алонсо по време на церемонията преди изпълнението на руския национален химн.

Пилотите се строиха най-отпред на грида след изричното нареждане на Бърни Екълстоун. Управляващият търговските права на Формула 1 изпрати специално писмо до отборите още в събота вечер, в което изиска работата на грида да спре по време изпълнението на националния химн.

След подреждането пък Тод поздрави състезателите. Впоследствие се появиха видеоклипове, демонстриращи, че не се е здрависал с Алонсо. Това бе изтълкувано като нарочно пренебрежение. Медия делегатът на ФИА Матео Бончиани заяви, че президентът на ФИА е крайно разочарован от подобни предположения. Впоследствие и самият Тод коментира ситуацията.

– Тъжно е, че може да се предполага подобно нещо, докато един човек се бори за живота си. Придвижих се от дъното на грида и поздравих много от пилотите (по пътя си към първа редица). Бях прегърнал Алонсо малко преди да се наредят отпред и нямаше нужда да се здрависваме. Никога не съм бил по-близък с Фернандо, отколкото в момента, когато мислим за приятеля ни в болница – заяви Тод пред Аутоспорт.

След националния химн пилотите показаха съпричастността си с Жул Бианки, който е в болница в Япония след катастрофата си на Сузука. Няма нова информация за състоянието на френския пилот, чийто болид остана в гаража му през уикенда в Сочи.