Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете притеснени от възможността доскорошният технически шеф на ФИА да работи в...

Тимовете притеснени от възможността доскорошният технически шеф на ФИА да работи в Рено

129
0

Водещите отбори в спорта са изразили притеснението си относно възможността доскорошният технически шеф на ФИА Марчин Будковски да започне работа в тима на Рено. Преди 3 дни Будковски напусна поста си във федерацията и има информации, че се готви де се присъедини към френския тим след само 3 месеца.

Дотогава той ще бъде в период, в който той няма право да работи за други компании в спорта. Екипите са получили писмо от състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг, в което им се казва да спрат да изпращат на Будковски информация и въпроси, свързани със сегашния и бъдещия дизайн на колите.

В доскорошната си роля в техническия департамент на F1, Будковски беше в привилегированата позиция да знае тайните на отборите относно техническото им развитие. Досега те му изпращаха запитвания относно дали дадени планирани нови елементи отговарят на правилата. И едно неговото напускане сега и присъединяване след 3 месеца към отбор от шампионата предполага, че той може да принесе тайните на отборите в новия си тим.

В тази връзка шефове и високопоставени лица на водещите тимове в спорта са си организирали среща на Сепанг. Според Motorpsort тимовете са били 6 – Ферари, Мерцедес, Уилямс, Ред Бул, Макларън и Форс Индия и са обсъдили ситуацията и това какво може да предприемат.

Според информацията те са били много ядосани от това, че Марчин ще има възможността да започне работа след едва 3 месеца, а не след поне 6. От ФИА вече обявиха, че ролята на поляка ще бъде поета от Уайтинг.