Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестовете на Кубица и Ди Реста няма да са решаващи за избора...

Тестовете на Кубица и Ди Реста няма да са решаващи за избора на Уилямс, смята Маса

28
0

Фелипе Маса смята, че тестовете на Роберт Кубица и Пол ди Реста няма да са решаващи за избора на отбора кой ще бъде вторият титулярен пилот за 2018 г. За следващия сезон мястото си запазва със сигурност Ланс Строл, а кандидати за втория кокпит са Кубица, Ди Реста, Паскал Верлайн от Заубер и Маса.

Полякът и Ди Реста ще карат болида на Уилямс от 2014 г. на Силвърстоун и Хунгароринг в следващите седмици, за да се преценят качествата им и потенциала да бъдат титуляри за следващия сезон. Маса обаче също има сериозни шансове да остане, след като прие да замести напусналия в посока Мерцедес Валтери Ботас за тази година.

„Мисля, че тези тестове не променят нищо за мен, каза Маса. – В Уилямс знаят 100% какво мога да дам на тима и дори някой да прави тестове с кола отпреди 4 сезона, те са напълно различни и по тях не може да се преценява особено много.“

Бразилецът заяви още, че се чувства спокоен относно бъдещето си във Формула 1. Наскоро той заяви, че след края на кариерата си в Гран при, ще премине във Формула Е.

„Забавлявам се да правя най-доброто, което мога в последните състезания тази година, обясни Фелипе. – Но не знам какво ще се случи следващата година. Имам голямо желание да направя още един сезон и мисля, че мога да дам много на тима. Но това не го решавам аз, а отборът.“