Начало Рали Танак увеличи аванса си пред Микелсен, Нювил отпадна

Танак увеличи аванса си пред Микелсен, Нювил отпадна

52
0

От Танак с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт увеличи аванса си в рали Германия пред Андреас Микелсен със Ситроен C3 след края на съботния ден. След 17 скоростни отсечки естонецът води с 21.4 сек. Трети на 8.2 сек зад Микелсен е шампионът Себастиен Ожие от М-Спорт с Форд Фиеста.

В същото време лидерът в шампионата Тиери Нювил с Хюндай, който преди този кръг бе с равни точки с Ожие, отпадна от надпреварата. В 10-ата отсечка задното ляво колело на неговия автомобил се извади. Това означаваше голяма загуба на време в етапа и невъзможност той да продължи в състезанието до края на деня.

„Не разбрахме какво се случи, обясни Нювил. – Имаше ляв завой, който трябваше да се „сече”. Усетихме удар в задната ос. Може би ударихме нещо, но още не знаем. Изглежда нещо в окачването се счупи. А момента това за нас изглежда като катастрофа, но аз съм позитивен и знам, че още много неща ще се случат тук в Германия.”

На 4-а позиция в надпреварата е Елфин Еванс с Форд Фиеста, който води здрава битка с Юхо Ханинен с Тойота. Двамата са разделени от 4.2 сек, но са на почти 2 минути от водача. Шести е Крейг Брийн със Ситроен, следван от Яри-Мати Латвала, който след вчерашните проблеми с колата, днес спука гума и загуби много време.