Начало Други Триумф за Маршавелов в Стара Загора, Влъчков и Ерменков с 2 победи

Триумф за Маршавелов в Стара Загора, Влъчков и Ерменков с 2 победи

45
0

Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10  стана победител във висшата серия „Макси” на писта Стара Загора, 4-и кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Пилотът на КА2 Рейсинг Тим завърши 2-и в първото състезание и 1-и във второто. Съответно победител в първото и 2-и във второто стана Пламен Камбуров от екипа на Вромос с Мицубиши Лансър Ево 9. Маршавелов обаче записа най-бързата обиколка за състезанията и така спечели кръга.

В първото състезание Косьо тръгна от полпозишън и се забави, изоставайки 3-и зад Камбуров и Дунев. Маршавелов бързо се справи с Румен, но не успя да изпревари Пламен, въпреки няколкото си атаки на последния обратен завой преди старт-финала. До последната обиколка 3-и вървеше Румен Дунев, но скъса ремък и завърши едва 5-и. Така на подиума се качи Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9.

Във втората обаче Маршавелов потегли по-добре от Камбуров и поведе. Пламен обаче не го изпусна и с по-добро излизане от финалния завой притискаше водача. Към края обаче Константин успя да „отвори” малка преднина и да я запази, като на финала тя бе 2.915 сек. Илия Царски завърши 3-и, следван от Христо Манолов. 

В серия „Туринг” над всички бе Иван Влъчков с Хонда Сивик от КА2 Рейсинг Тим. Той спечели лесно първото състезание след старт от първа позиция, като остави Стоян Апостолов с Хонда Сивик от Елена Тим на 17,232 сек зад себе си. Завърналият се на пистата след 2-годишно отсъствие и организатор на надпреварата Илия Бояджиев от АСК Стара Загора с ВАЗ 2105 остана 3-и.

Във второто обаче заради буксуване на съединителя Влъчков направи фаулстарт. Той обаче даде здрава газ и успя да избие тези 15 наказателни секунди, побеждавайки Апостолов с 20.281 сек. Трети завърши Стефан Панчугов с Хонда Сивик. „Веднага разбрах, че съм направил фаулстарт и натиснах, призна Иван след финала. – Колата вървеше много добре и нямах проблеми да направя преднина от над 20 сек.” В най-добрата си обиколка тийнейджърът свали до 1:29.847 сек, което е нов рекорд на трасето в класа.

В клас „Спорт” най-бързия от квалификациите Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо взе две убедителни поведи и в двете надпревари. И в двете той остави зад себе си Симеон Симеонов с Хонда Сивик. В този клас във втория манш сериозен инцидент претърпя Румен Коев с ВАС 2101. Той излетя на един от завоите при влизането в детелината и се обърна по таван, като за щастие се размина без контузии.