Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Темпото на Райконен се подобрява, заяви Матиачи

Темпото на Райконен се подобрява, заяви Матиачи

23
0

Темпото на Кими Райконен определено се подобрява, заяви шефът на Ферари Марко Матиачи.

Изявлението на италианеца бе направено след Гран при на Русия. Световният шампион за 2007 г. е 12-и в класирането при пилотите след 16 старта с 47 точки, докато съотборникът му Фернандо Алонсо е шести със 141. Най-доброто му класиране на стартовата решетка е пето място (в Бахрейн), а в състезание – четвърти (в Белгия). Самият Кими сподели след състезателния уикенд в Сингапур, че се е чувствал най-удобно зад волана на F14 T по улиците там. След това обаче имаше отново проблеми с настройването на колата.

– Определено виждаме подобрение в темпото на Кими. Дали това се реализира веднага в повече точки в надпреварите? Явно не, но серия събития не позволиха подобно нещо. Той обаче увеличава скоростта – заяви Матиачи, цитиран от Аутоспорт.

Финландецът, който навърши 35 години на 17 октомври, намекна наскоро, че вероятно ще продължи да се състезава още две години.

– Имам договор за догодина и вероятно за още един сезон. Но вече не съм млазо момче. Искам да направя нещо повече с живота си, не само Формула 1. Ще завърша кариерата си във Ферари. Никога не съм губил страстта си (към спорта). Ще спра да се състезавам в деня, когато почувствам, че той вече не ми доставя удоволствие. НАСКАР например беше страхотно забавление. Напълно различно и бе добър опит. Надявам се някой ден да участвам в още стартове там, а и съм споменавал, че ми се ще да покарам пак в ралитата – обясни Кими пред CNN.

Райконен ще е с ново шаси от Гран при на САЩ до края на сезона. Според информация на италианското издание Омникорсе пилотът дори повишил глас на Матиачи в Сочи след поредните си проблеми. Кими заявил, че е отдаден напълно на работата си, но не може да извлече максимума от болида, защото нещо не работи както трябва.