Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо STR10 бе представен в питлейна на Херес

Торо Росо STR10 бе представен в питлейна на Херес

44
0

Новият болид на Торо Росо за 2015 г. – STR10 – бе представен в питлейна на пистата Херес, където утре започват предсезонните тестове на отборите от Формула 1.

Това е десетият автомобил за Гран при на отбора от Фаенца. В средата на седмицата болидът излезе на писта за филмов ден на екипа – на трасето Мизано Марко Симончели.

Техническият директор Джеймс Кий заяви, че зимата е преминала много по-плавно в сравнение с миналата година. Той потвърди, че на изпитанията в Херес Торо Росо е с по-скоро междинен автомобил и за теста на Каталуния ще има нов аеропакет, както и след това за първия старт в Австралия.

Пилоти на отбора през 2015 г. са Макс Верстапен и Карлос Сайнц.

– Представянето на STR10 днес на Херес слага началото на един нов и надявам се, вълнуващ F1 сезон – каза шефът на тима Франц Тост. – 2015-та година е ново предизвикателство за всички нас. Вложихме много работа в автомобила и сме убедени, че ще имаме успешен сезон. Целта ни е да завършим пети в конструкторския шампионат и сме готови да дадем най-доброто от себе си, за да го постигнем. Рено също се труди много упорито и съм сигурен, че резултатът от общите ни усилия ще е кола, която ще е конкурентоспособна. Присъствието на двама много талантливи млади пилоти прави сезона още по-вълнуващ. И двамата имаха фантастично представяне в кариерите си досега, печелеха състезания и шампионати и именно вследствие на уменията им Ред Бул реши да станат част от Торо Росо. Убеден съм, че те са много добре подготвени за предизвикателството, както и останалата част от отбора.

Сайнц ще започне тренировките на Херес утре. Испанецът заяви, че е много щастлив от първата си официална поява като титулярен пилот в F1, при това в родината си и няма търпение да седне в кокпита утре.

– Трудих се упорито по физическата си подготовка през зимата. Бях известно време във Фаенца, за да се запозная с отбора, като изкарах и няколко дни в симулатора. Сега имаме само 12 дни, за да се подготвим за Мелбърн, така че приоритет за мен ще са всички прилагани по време на състезателен уикенд процедури, както и трупането на колкото се може повече километри – допълни той.

Привличането на Макс Верстапен предизвика сериозни дискусии, продължили месеци наред. ФИА дори промени изискванията за кандидатстване за суперлиценз, но в Мелбърн 17-годишният холандец ще е на грида и днес сподели, че няма търпение сезонът да започне.

– Утре изглежда ще е един много дълъг ден, докато гледам Карлос в колата! Чувствам се добре подготвен – след два дни в болида от 2014 г. на тестовете в Абу Даби и петъчните свободни тренировки през миналия сезон, в комбинация с времето в симулатора. Шест дни тук в Испания и след това ще тръгнем за Австралия и първата ми Гран при – нещо, за което мечтая, откакто започнах да карам картинг – каза Верстапен.